Termék

Múmiák - Az emberi test
Tessloff és Babilon Kiadó többi terméke
Mi Micsoda sorozat többi része

1.250 Ft
1.000 Ft -20%

Várható szállítási idő: raktárról, azonnal

A Mi MICSODA ismeretterjesztő filmsorozat Múmiák című része több ezer évvel viszi a nézőt vissza a múltba, az ókori Egyiptomba, és bevezeti a múmiák rejtélyes világába. A film egyik főszereplője Howard Carter, angol múmiakutató. 1917-ben útnak indul, hogy meg találja Tutanhamon fáraó legendás sírját. Éveken át hiába kutat. Egy napon azonban véletlenül falba ütközik. A falon a titokzatos fáraó pecsétje… A film megmutatja azt is, hogy napjaink régészeit milyen modern technikai eszközök segítik munkájukban. Hogyan vizsgálják meg, mi lehet a sok ezer éves pólya alatt.

A 25 perces Mi MICSODA epizód az emberi testet mutatja be a kíváncsi felfedezőknek. A látványos filmfelvételeken a három kedves animációs figura, Timi, Tomi és Quentin kalauzolja végig a gyerekeket. Az elbeszélő szakszerű és érthető nyelven tolmácsolja a lehengerlő filmkockákhoz kapcsolódó ismereteket.

A film testünk felépítését mutatja be csontvázunktól szerveinken át a végtagjainkig. Megtudhatjuk, hogyan tájékozódunk érzékszerveink és az agyunk segítségével, valamint hogyan lehetséges az, hogy gondolkodás nélkül eszünk, lélegzünk és mozgunk. Mindezt kedves animációs figurák teszik változatossá a gyerekek számára.